Orgelconcerten Waalse Kerk Leiden

Ieder jaar klinkt het uit 1750 daterende Steevens/Assendelft-orgel van de Waalse Kerk in Leiden in een serie gratis toegankelijke orgelconcerten. De Waalse Kerk ligt in de Breestraat, een centraal gelegen winkelstraat in Leidens historische stadshart.

In samenwerking met de orgelcommissie verzorgde Jaap Jan de programmering. Alle concerten beginnen op zaterdagmiddag, om 16.30 uur, met uitzondering van het laatste concert. Kijk hieronder om te zien wie er spelen!

Francesca Ajossa

Francesca Ajossa

11 februari

Francesca speelt werken van William Byrd, Jan Pieterszoon Sweelinck, Heinrich Scheidemann, Samuel Scheidt, J.J. Froberger, Louis Couperin en Dietrich Buxtehude.

Pieter van Dijk

Pieter van Dijk

11 maart

Pieter van Dijk speelt werken van Matthias Weckmann, Jan Pieterszoon Sweelinck, Andries van Rossem en Johann Sebastian Bach.

Sander van den Houten

Sander van den Houten

15 april

Sander speelt werken van Heinrich Scheidemann, Jan Pieterszoon Sweelinck, Hugo Distler en Dietrich Buxtehude.

Peter van der Zwaag

Peter van der Zwaag

13 mei

Peter van der Zwaag speelt werken van William Byrd, Hugo Distler, Francisco Correa de Arauxo, Kurt Estermann, Johann Sebastian Bach en Franz Danksagmüller.

Leerlingen van Erik van Bruggen

Leerlingen van Erik van Bruggen

9 september

Op 9 september, Open Monumentendag, spelen leerlingen van Erik van Bruggen.

Gerben Gritter

Gerben Gritter

14 oktober
Franz Danksagmüller

Franz Danksagmüller

17 november

Franz Danksagmüller speelt werken van Samuel Scheidt, William Byrd, Christian Erbach, Jan Pieterszoon Sweelinck, György Ligeti en eigen werk.

LET OP: DIT CONCERT IS OP VRIJDAGAVOND.